Δράσεις με άλλα σχολεία και φορείς

Σχολικό έτος 2018-2019 

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία το σχολείο μας συμμετείχε σε ένα τριήμερο δράσεων. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας. Μαζί τους συζητήσαμε για τα Άτομα με Αναπηρία και στη συνέχεια όλοι μαζί διασκεδάσαμε με παιχνίδια ομαδικότητας, συνεργασίας και ενσυναίσθησης. Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Άμφισσας και την Ε΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας εξωραΐσαμε το Γυμνάσιο Άμφισσας. Έτσι, μια αλυσίδα διαφορετικών ανθρώπινων φιγούρων ομορφαίνουν πια τον εξωτερικό τοίχο του Γυμνασίου. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της κ. Βούλας Δασκαλοπούλου και της κ. Δέσποινας Παπαϊωάννου. Τέλος, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 μαζί με τους μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας συζητήσαμε για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της.

 

 

 

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΜΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 επισκέφθηκε το Ειδικό Δ.Σ. Άμφισσας κλιμάκιο της ΤΟΜΥ Άμφισσας, αποτελούμενο από τις: 1.Δήμητρα Αρβανίτη, γενική ιατρό 2.Ειρήνη Ταλαρούγκα, Κοινωνική Λειτουργό, 3.Ευαγγελία Παπαϊωάννου, Νοσηλεύτρια, 4.Παρασκευή Τσαπλαρή, Νοσηλεύτρια και πραγματοποίησε ενημέρωση των μαθητών με θέμα «Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων». Η ενημέρωση έγινε με τις μεθόδους της διαδραστικής παρουσίασης και της βιωματικής μάθησης και ήταν κατάλληλα σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη, ώστε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες και αντιληπτικές δυνατότητες των μαθητών, οι οποίοι την παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά σε αυτή με μεγάλο ενδιαφέρον. 
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Δ/ντρια του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας ευχαριστούν θερμά τα στελέχη της ΤΟΜΥ Άμφισσας για την πρωτοβουλία υλοποίησης αυτής της αξιόλογης εκπαιδευτικής-ενημερωτικής δράσης, προσβλέποντας σε παρόμοιες συνεργασίες και στο μέλλον.

 


 

ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Πολύχρωμες σαπουνόφουσκες παντού!!!

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας επισκέφθηκε μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων, η καλλιτεχνική ομάδα La Petite Marguerite Bubble Show. Η γλυκύτατη Βάσια και ο ευγενέστατος Καρυοφύλλης υλοποίησαν μια ξεχωριστή διαδραστική παράσταση με σαπουνόφουσκες και στοιχεία θεάτρου, παραμυθιού και χορού στο προαύλιο του σχολείου. Στη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού προσκάλεσαν  τους μαθητές της Στ΄ τάξης του συστεγαζόμενου 1ου Δ.Σ. Άμφισσας για να συμμετάσχουν και να συνεργαστούν  μαζί τους απολαμβάνοντας από κοινού την πρωτότυπη διαδραστική αυτή παράσταση, ως αποχαιρετιστήριο «δώρο» προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Δημοτικού που αποφοιτούν φέτος. Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού με την κίνησή τους αυτή επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς τους συμμαθητές τους της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. και στη δασκάλα τους κ. Ελένη Γρηγορίου για την άψογη συνεργασία, τη γόνιμη και διαρκή αλληλεπίδραση, τη βοήθεια, τη συμπαράσταση, την αποδοχή, τη φιλία και την αγάπη που απλόχερα τους προσέφεραν καθ΄ όλη τη διάρκεια της εξάχρονης κοινής σχολικής τους ζωής στα συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία (το 1ο και το Ειδικό Δημοτικό Άμφισσας).  

Στο γεμάτο σαπουνόφουσκες προαύλιο, οι αισθήσεις των παιδιών ζωντάνεψαν και η χαρά ζωγραφίστηκε στα πρόσωπά τους, καθώς έρχονταν σε επαφή με τις πολύχρωμες ιριδίζουσες φυσαλίδες που απλώνονταν στο χώρο, γεννώντας πρωτόγνωρα συναισθήματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα «ζωντανό» παραμύθι.

Στη συνέχεια οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες οργάνωσαν ένα βιωματικό καλλιτεχνικό εργαστήρι με τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού, με δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες και δυνατότητές τους.

Τα έξοδα της  εκδήλωσης καλύφθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους από ευγενική δωρεά που έκανε ειδικά για το σκοπό αυτό προς το Ειδικό Δ.Σ. Άμφισσας η εταιρία «ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ  Α.Ε.»,  στην οποία αξίζουν θερμές ευχαριστίες.

 

Επίσης ευχαριστίες αρμόζουν στο Σύλλογο Γονέων των Ειδικών Σχολείων Άμφισσας που συνέδραμε κι εκείνος οικονομικά στην υλοποίηση της παράστασης. 


 

Κάρτες και  στεφάνια

Χειροποίητα  ανθοστόλιστα στεφάνια και καρτούλες έφτιαξαν  οι μαθητές του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας για τη Γιορτή της Μητέρας!

Στεφάνια από κλαδιά πασχαλιάς και πολύχρωμα χάρτινα λουλούδια έφτιαξαν οι μαθητές του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας για τη γιορτή της μητέρας, με την καθοδήγηση της καλλιτέχνιδος κ. Βούλας Δασκαλοπούλου και τη βοήθεια στελεχών και νέων του Κέντρου Ημέρας Φωκίδας  που δούλεψαν μαζί τους στήνοντας ένα μικρό «εργαστήρι»  στο προαύλιο του σχολείου.Στη συνέχεια οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους ετοίμασαν χαρούμενες καρτούλες γεμάτες? αγάπη για να τις προσφέρουν στις μανούλες τους?


 

 

«Κουδούνια Φιλίας »

 Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 επισκέφτηκαν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας στελέχη της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου έφτιαξαν "Τα Κουδούνια της Φιλίας". Για το σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν μακρυά  κορδόνια,χάντρες και μικρά κουδουνάκια. Τα «Κουδούνια Φιλίας», κρεμάστηκαν την Τρίτη 8 Μαΐου σε διάφορα σημεία της πόλης. Αυτή η δράση έχει στόχο   να διαδοθεί  το μήνυμα της φιλίας, της ισότητας, της αποδοχής και της ένταξης των ατόμων με νοητική υστέρηση ή/και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες στην τοπική κοινωνία.

 


 

Let's do it Greece!

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας οργανώνουν το θεματικό μήνα του σχολείου : «Νοιάζομαι, συνεργάζομαι, προσφέρω». Για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, περίπου, αρχής γενομένης από την τρέχουσα,  τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς τους σχεδιάζουν  και υλοποιούν δράσεις εθελοντισμού, προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον. Έτσι την εβδομάδα που διανύουμε συμμετείχαν με δύο δράσεις στα πλαίσια της  πανελλαδικής  Σχολικής εβδομάδας εθελοντισμού  Let?s do it Greece. Την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 διοργάνωσαν συμβολικό εθελοντικό καθαρισμό της παιδικής χαράς και του γηπέδου μπάσκετ στην περιοχή του Συνοικισμού στην Άμφισσα, τον οποίο πραγματοποίησαν μαζί με τους μαθητές των Δ1 και Δ2 τάξεων του 1ου Δ.Σ. Άμφισσας. Την Πέμπτη 26 Απριλίου επισκέφθηκαν το Κάστρο της Άμφισσας και έκαναν εθελοντικό καθαρισμό «εντός και εκτός των τειχών». Κατά την επίσκεψή τους εκεί έβγαλαν φωτογραφίες του Κάστρου για να συμμετάσχουν στη δράση τοπικής ιστορίας «Πώς θυμόμαστε την Ελληνική Επανάσταση του 1821», που αφορά στη συλλογή δεδομένων με σκοπό τη δημιουργία ιστορικού ψηφιακού αρχείου,  στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος που υλοποιείται από το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ). Έτσι, δραστηριοποιήθηκαν μαθαίνοντας όχι μόνο να φροντίζουν, αλλά και να προβάλουν τα ιστορικά μνημεία της πόλης τους. Στη συγκεκριμένη δράση, στο Κάστρο, συμμετείχαν εθελοντικά οι κυρίες Έφη Δελή, Φώφη Αναστασοπούλου, Βικτόρια Καρυδάκη και Εβίτα Κανέλλου, προσφέροντας την πολύτιμη συνδρομή τους. Τις ευχαριστούμε θερμά. Η μετακίνηση των μαθητών από το σχολείο στο Κάστρο και η επιστροφή τους έγινε με μικρό λεωφορείο που ευγενώς μας παραχώρησε δωρεάν το ΚΤΕΛ Ν. Φωκίδας, στο οποίο απευθύνουμε επίσης θερμές ευχαριστίες.

                                                                                                      Για το Σύλλογο Διδασκόντων του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας

                                         Η Διευθύντρια

 

                                         Αμαλία Παπαϊωάννου

 


 

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ 2018 σε συνεργασία με την 'Γ και 'Δ τάξη του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας

                


 Δράση για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ 2015 σε συνεργασία με την Ά τάξη δημοτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας

{Gallery} 2015_2016 / hmera_amea_adhmotikou {/ gallery}


 Δράση για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ 2015 σε συνεργασία με τη Β 'τάξη δημοτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας

{Gallery} 2015_2016 / hmera_amea_bdhmotikou {/ gallery}


 Δράση για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ 2015 σε συνεργασία με τη Γ 'τάξη δημοτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας με υλικό του ΣΚΕΠ

Υλοποίηση του προγράμματος ευαισθητοποίησης «Αποτυπώματα» του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας

Στα πλαίσια δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης σχετικά με την αναπηρία που οργανώνει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας , υλοποιήσαμε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ), το πρόγραμμα του συνδέσμου με τίτλο « Αποτυπώματα ». Στην υλοποίηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19-01-2016 στο χώρο του Ειδικού Δημοτικού, πήραν μέρος, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκλησή μας, οι μαθητές της Γ τάξης του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους κ. Αικ. Καρυδάκη.

Οι μαθητές των δύο σχολείων (Ειδικού και 1ου Δημοτικού Άμφισσας) συνεργάστηκαν άψογα κατά τη διάρκεια της 2ωρης βιωματικής δράσης, που στόχευε στην κατανόηση της διαφορετικότητας, την ενσυναίσθηση και την αποδοχή των «διαφορετικών» φίλων μας και κατά την οποία αξιοποιήθηκε το πρότυπο υλικό που ευγενικά μας παραχωρήθηκε από τον ΣΚΕΠ.

Οι δραστηριότητες, που οργανώθηκαν με ευθύνη της ψυχολόγου του Ειδικού σχολείου κ . Βούλας Μαλαγράκη, ξεκίνησαν με παιχνίδι γνωριμίας των μαθητών μεταξύ τους και συνεχίστηκαν με τη συνεργατική κατασκευή «αεροπλάνων» από τετραμελείς μεικτές ομάδες μαθητών από το Ειδικό και το 1 Ο Δημοτικό. Στο τέλος οι μαθητές ετοίμασαν πολύχρωμα καρτελάκια, στα οποία έγραψαν δικά τους μηνύματα για την ισότητα των ανθρώπων , την αλληλοαποδοχή και το σεβασμό της διαφορετικότητας, και τα κρέμασαν από τα αεροπλανάκια.

Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού χάρισαν τα αεροπλανάκια στους συμμαθητές τους του 1 ου Δημοτικού, ως ένδειξη φιλίας, για να διακοσμήσουν την τάξη τους.

Το φωτογραφικό υλικό της δράσης πρόκειται να εκτεθεί σε έκθεση του ΣΚΕΠ που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη στην Αθήνα.

Οι μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του σχολείου ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, ευχόμενοι κάθε επιτυχία στο πολυσχιδές κοινωνικό τους έργο. 

{Gallery} 2015_2016 / drash_skep {/ gallery}


Η Εστία Άγιος Νικόλαος επισκέφθηκε το σχολείο μας και με την πολύτιμη βοήθεια της κυρίας Βούλας Δασκαλοπούλου φτιάξαμε αποκριάτικες μάσκες με πηλό!

{Gallery} 2015_2016 / maskes_agios_nikolaos {/ gallery}


 Επίσκεψη μαθητών της Β Λυκείου στο Ειδικό Δ.Σ. Άμφισσας

Την Παρασκευή 29-02-2016 μαθητές της Β 'Λυκείου του ΓΕΛ Άμφισσας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ειδικό Δ.Σ. Άμφισσας, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια κ. Τσιάμη.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές τόσο για την άψογη συμπεριφορά τους, όσο και για τις καίριες ερωτήσεις τους σχετικά με την εκπαίδευση των ΑμΕΑ και τη λειτουργία του Ειδικού σχολείου, με βάση τις οποίες ανέπτυξαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. 

Επίσης συγχαίρουμε την καθηγήτρια κ. Τσιάμη για την καθοδήγηση που προσφέρει στους μαθητές της να μελετήσουν και να προβληματιστούν πάνω σε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό θέμα, όπως είναι η ισότιμη εκπαίδευση, και γενικότερα ο σεβασμός των δικαιωμάτων και η απρόσκοπτη συμπερίληψη των ΑμΕΑ στη ζωή των σύγχρονων κοινωνιών.

Με ιδιαίτερη χαρά προσβλέπουμε στην υλοποίηση και στο μέλλον παρόμοιων εκπαιδευτικών επισκέψεων που δίνουν την ευκαιρία για αλληλεπίδραση και συνεργασία μεταξύ των σχολείων επ 'ωφελεία όλων των μαθητών.

 {Gallery} 2015_2016 / episkepsi_mathitwn_lykeiou {/ gallery} 


 Στις 4 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αυτισμό και Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (2 Απριλίου) οι μαθητές της Γ 'τάξης του 3ου Δ.Σ. Άμφισσας μαζί με την εκπαιδευτικό της τάξης κα Παπαθανασίου Ευαγγελία και την εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης κα Κιούλογλου Αικατερίνη επισκέφθηκαν το σχολείο μας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και αφού γνωρίστηκαν με τους μαθητές μας, είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν την ανάγνωση ενός βιβλίου με την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση πάνω στην Ειδική Αγωγή και τον Αυτισμό. Πιο συγκεκριμένα, έγινε η ανάγνωση του βιβλίου "Το Αυγό" και κατόπιν υλοποιήθηκαν σχετικές δραστηριότητες. Να σημειωθεί ότι πριν από δύο εβδομάδες η Διευθύντρια του σχολείου μας και η Κοινωνική Λειτουργός κα Ειρήνη Ταλαρούγκα επισκέφθηκαν το 3ο ΔΣ με σκοπό την έναρξη της συνεργασίας των δύο σχολείων.

Η συνεργασία των μαθητών των δύο σχολείων ήταν αξιοσημείωτη Παράγωγο αυτής της καλής συνεργασίας ήταν η δημιουργία ενός παραμυθιού και η φιλοτέχνηση μιας αφίσας με τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να μας διέπουν για το συνάνθρωπό μας: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ !!

{Gallery} 2015_2016 / hmera_autismou {/ gallery}


ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ» ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΣΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΣΤΟ 1 : Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Απριλίου 2016, άσκηση ετοιμότητας με αντικείμενο την κατάσβεση πυρκαγιάς και την ανεύρεση -διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων συνεπεία σεισμικής δραστηριότητας με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2016» από την Πυροσβεστική Υπηρεσία (Π.Υ.) Άμφισσας στους χώρους του 1 ου Δημοτικού Σχολείου ΚΑΙ ΤΟΥ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας.

         Η άσκηση, στην οποία συμμετείχαν η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας, το Ε.Κ.Α.Β. Άμφισσας, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δελφών και η Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. , περιελάμβανε κινητοποίηση 5 οχημάτων της Π.Υ. με ικανό αριθμό ανδρών και σενάριο πέντε (5) επεισοδίων διάσωσης: κατάσβεση πυρκαγιάς στην ισόγεια αίθουσα Η / Υ του 1 ου Δημοτικού ΚΑΙ απεγκλωβισμό τραυματία ΜΕ ΧΡΗΣΗ φορείου, απεγκλωβισμό τραυματία από αίθουσα του πρώτου ορόφου του 1 ου Δημοτικού ΜΕ ΧΡΗΣΗ ολκωτής κλίμακας 9 μέτρων, διασωστικού φορείου και σκοινιών με τη μέθοδο της ολίσθησης , απεγκλωβισμό εκπαιδευτικού και μαθητών από την ταράτσα του Μαρκίδειου κτιρίου με συνδρομή βραχιονοφόρου οχήματος , απεγκλωβισμό ενός μαθητή με ειδικές ανάγκες κα της συνοδού του από εσωτερική αίθουσα του Ειδικού Δημοτικού , καθώς και παροχή πρώτων βοηθειών από το Ε .Κ.Α.Β. στους τραυματίες.

Συντονιστής της άσκησης ήταν ο Διοικητής Π.Υ. Άμφισσας, Αντιπύραρχος κ. Ανδρέας Μωράτης και υπεύθυνος ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων για τη διεξαγωγή της ο Επιπυραγός κ. Νικόλαος Μποτίτσης.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Δ / ντής Α / θμιας Εκπ / σης Φωκίδας κ. Παναγ. Καστρίτης και ο Σχολικός Σύμβουλος Κ. Σπυρ. Σάρρας.

Κατόπιν ο πυραγός κ. Νικόλαος Πρασσάς μίλησε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για θέματα πυρασφάλειας και πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Στη συνέχεια έγινε επίδειξη ορθής χρήσης των πυροσβεστήρων προς τους εκπαιδευτικούς από τον κ. Πρασσά και τον κ. Ανδρέα Μαυροδήμο.

Οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 1 ου Δ.Σ. και του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας ευχαριστούν και συγχαίρουν θερμά τον κ. Διοικητή και το προσωπικό της Π.Υ. Άμφισσας, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνεργασία , την οργάνωση και την άψογη διενέργεια της άσκησης ετοιμότητας , που αποτέλεσε ομολογουμένως μια εξαιρετικά εποικοδομητική εμπειρία για όλους . 

 

                                                                  Για τους Συλλόγους Διδασκόντων

                          Νικόλαος Φουσέκης Αμαλία Παπαϊωάννου

                     Δ / ντής 1 ου Δ.Σ. Άμφισσας Δ / ντρια Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας                         

{Gallery} 2015_2016 / seisix8on_pyrosvestiki {/ gallery} 


 

Την Πέμπτη 21-04-2016 Μαθητές ΚΑΙ ΟΙ ΟΙ εκπαιδευτικοί ΤΟΥ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας   πήγαμε   ΣΕ ΕΝΑ χώρο που μας αρέσει Ιδιαίτερα ΚΑΙ ΤΟΝ επισκεπτόμαστε συχνά: Το εργαστήρι του Αρχαιολογικού Μουσείου Άμφισσας! Εκεί   το η αρχαιολόγος κ. Ανθούλα Τσαρούχα μας έδειξε διάφορα παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν τα παιδιά στα αρχαία χρόνια . Δε διέφεραν πολύ από τα σημερινά!   ΣΤΗ συνέχεια ΜΕ ΤΗΝ καθοδήγησή Της ΚΑΙ ΤΗ Βοήθεια Των συντηρητών ΤΟΥ μουσείου ζωγραφίσαμε Μικρά ειδώλια- ομοιώματα πουλιών   ΚΑΙ στολίσαμε επισκέπτες συνδεδεμένους Πασχαλινές λαμπάδες! Έγιναν   Πολύ όμορφες!

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας κ . Αθανασία Ψάλτη και την αρχαιολόγο κ. Ανθούλα Τσαρούχα για την πρόσκλησή τους να συμμετάσχουμε στη σημερινή δράση , καθώς και για την πολύτιμη και αδιάλειπτη συνεργασία τους . Επίσης ευχαριστούμε πολύ τους συντηρητές κ. Σία Ρεγκάκη και κ. Χρήστο Παντερμάκη, ΚΑΙ πολυακουσμένα καθώς εργαζόμενους ΣΤΟ Μουσείο ΓΙΑ ΤΗ Βοήθεια ΚΑΙ   ΤΗΝ Πάντα Θέρμη Υποδοχή πολυακουσμένα.

{Gallery} 2015_2016 / pasxa / λαμπάδες {/ gallery}


 

Οι μαθητές μας με αφορμή την 20 Νοεμβρίου, Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών, πραγματοποίησαν ομαδοσυνεργατικές καλλιτεχνικές δράσεις με σχετική θεματολογία μαζί με τους μαθητές της Β τάξης του 1ου Δ.Σ. Άμφισσας, τη Δευτέρα 21-11-2016.

 

        


ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ Δ.Σ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Το Ειδικό Δ.Σ. Άμφισσας με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία ή/και Ειδικές Ανάγκες διοργανώνει 15θήμερο δράσεων ευαισθητοποίησης της τοπικής μαθητικής και ευρύτερης κοινότητας, αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016. Το σχολείο μας επισκέφθηκαν σήμερα οι μαθητές της Α? και Β΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Άμφισσας, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους. Το πρόγραμμα των δράσεων που υλοποιήθηκαν περιελάμβανε προβολή στο διαδραστικό πίνακα του σχολείου ιστοριών και εκπαιδευτικών βίντεο σχετικά με την αποδοχή  της διαφορετικότητας και της αναπηρίας, καταιγισμό ιδεών εκ μέρους των παιδιών και συζήτηση, τραγούδι, συνεργατικές εικαστικές δημιουργίες  των μαθητών των δύο σχολείων και ομαδικό παιχνίδι.                         


 

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου οι μαθητές του σχολείου μας πραγματοποίησαν συνεργατική δράση με την Γ' και Στ' τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου στα πλαίσια υλοποίησης δραστηριοτήτων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.   

                          


Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου που έφτιαξαν οι μαθητές του 1ο δημοτικού σχολείου από ανακυκλώσιμα υλικά για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό του Δήμου Δελφών.

           


 

Σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 κάναμε εθελοντικό καθαρισμό της ακτής Μαϊάμι στην Ιτέα, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκστρατείας της HELMEPA με θέμα "Καθαρίστε την Μεσόγειο" . Στην δράση μας αυτή, καθώς και στην βόλτα που κάναμε στην συνέχεια στον Μόλο της Ιτέας μας βοήθησαν και μας συνόδευσαν οι λιμενικοί του λιμεναρχείου Ιτέας, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη συνδρομή τους.

      


 

  

Η τέχνη ενώνει?

Σύμφωνα με το  πρόγραμμα του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ "Εν Δελφοίς εστίν ο τόπος", στο χώρο της εικαστικής έκθεσης "Διαφορετικοί και Ίδιοι", στο Πνευματικό Κέντρο ¨Άμφισσας πραγματοποιούνται πρωινά βιωματικά εικαστικά εργαστήρια. Την Τετάρτη 03-05-2017 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, μαζί με την «ψυχή» της διοργάνωσης του φεστιβάλ, κ. Τούλα Σορώκου από την εταιρία  Μέριμνας και την εικαστική ψυχοθεραπεύτρια  κ. Δέσποινα Παπαϊωάννου, υποδέχθηκαν τους μαθητές, τις μαθήτριες και τις εκπαιδευτικούς των Β? τάξεων του 2ου και του 3ου Δημοτικών Σχολείων Άμφισσας και τους ξενάγησαν στην έκθεση. Στη συνέχεια οι επισκέπτες μαθητές συμμετείχαν σε ομαδικές εικαστικές δραστηριότητες σε συνεργασία με τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και δημιούργησαν αυθεντικά «καλλιτεχνήματα», τα οποία εκτίθενται στον ίδιο χώρο. Τα συγκεκριμένα βιωματικά εργαστήρια δίνουν την ευκαιρία γνωριμίας και γόνιμης  αλλεπίδρασης μεταξύ παιδιών με και χωρίς ειδικές ανάγκες, μέσω της κοινής συμμετοχικής τους δράσης και «συν-δημιουργίας».

              


 

  

Οι μαθητές του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας συμμετέχουν με τα έργα τους (ατομικά και ομαδικά έργα ζωγραφικής και τρισδιάστατες μακέτες) στην εικαστική έκθεση με τίτλο "Διαφορετικοί και Ίδιοι", στα πλαίσια του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ "Εν Δελφοίς εστίν ο τόπος". Στο Φεστιβάλ που διοργανώνεται από την Εταιρία Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ι.Φ. Κωστοπούλου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δελφών παίρνουν μέρος εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί και καλλιτεχνικοί φορείς από τη Φωκίδα, τη Λαμία, την Αθήνα και την Αλεξανδρούπολη.

Με ιδιαίτερη επιτυχία έγιναν την  Παρασκευή 28-4-2017, το απόγευμα, τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Χρ. Δημητρίου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, του Αντιδημάρχου Δελφών κ. Άρη Αγγελόπουλου, του Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας κ. Παν. Καστρίτη, του Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης κ. Γ. Αλωνάρη, Δ/ντών Σχολικών μονάδων και πολλών μικρών και μεγάλων  επισκεπτών!

Διάρκεια έκθεσης: 28 Απριλίου ? 5 Μαΐου 2017

Ώρες: 10-12 το πρωί και 6-8 το απόγευμα