Δράσεις με άλλα σχολεία και φορείς

Σχολικό έτος 2018-2019 

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία το σχολείο μας συμμετείχε σε ένα τριήμερο δράσεων. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας. Μαζί τους συζητήσαμε για τα Άτομα με Αναπηρία και στη συνέχεια όλοι μαζί διασκεδάσαμε με παιχνίδια ομαδικότητας, συνεργασίας και ενσυναίσθησης. Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Άμφισσας και την Ε΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας εξωραΐσαμε το Γυμνάσιο Άμφισσας. Έτσι, μια αλυσίδα διαφορετικών ανθρώπινων φιγούρων ομορφαίνουν πια τον εξωτερικό τοίχο του Γυμνασίου. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της κ. Βούλας Δασκαλοπούλου και της κ. Δέσποινας Παπαϊωάννου. Τέλος, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 μαζί με τους μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας συζητήσαμε για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της.

 

 

 

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΜΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 επισκέφθηκε το Ειδικό Δ.Σ. Άμφισσας κλιμάκιο της ΤΟΜΥ Άμφισσας, αποτελούμενο από τις: 1.Δήμητρα Αρβανίτη, γενική ιατρό 2.Ειρήνη Ταλαρούγκα, Κοινωνική Λειτουργό, 3.Ευαγγελία Παπαϊωάννου, Νοσηλεύτρια, 4.Παρασκευή Τσαπλαρή, Νοσηλεύτρια και πραγματοποίησε ενημέρωση των μαθητών με θέμα «Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων». Η ενημέρωση έγινε με τις μεθόδους της διαδραστικής παρουσίασης και της βιωματικής μάθησης και ήταν κατάλληλα σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη, ώστε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες και αντιληπτικές δυνατότητες των μαθητών, οι οποίοι την παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά σε αυτή με μεγάλο ενδιαφέρον. 
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Δ/ντρια του Ειδικού Δ.Σ. Άμφισσας ευχαριστούν θερμά τα στελέχη της ΤΟΜΥ Άμφισσας για την πρωτοβουλία υλοποίησης αυτής της αξιόλογης εκπαιδευτικής-ενημερωτικής δράσης, προσβλέποντας σε παρόμοιες συνεργασίες και στο μέλλον.